2016. december 16., péntek

Eladó egy új Silver Royal dupla indukció főzőlap - Jelenlegi ára: 50 000 Ft

Ajándékba kaptam, de nekem villany tűzhelyem van, így ez feleslegessé vált. Egyszer kipróbáltam, nagyon klassz!
Beépíthető.
Méretei: 67x40x5 cm
Indukciós főzőlapokról
Az indukciós főzőlapok előnyei és hátrányai
Előnyök, tulajdonságok
Az indukciós főzőlap megjelenésre olyan, mint egy üvegkerámia főzőlap. A főzés ideje azonban lerövidül, mert az üveg felület alatt a fűtőszálak helyett indukciós tekercsek találhatók. Amikor mágnesezhető edényt helyeznek a főzőlapra, a tekercs elektromágneses mezőt hoz létre. Hatására az edény anyaga felmelegszik, s az melegíti fel a benne lévő ételt. A hő közvetlenül az edény alján keletkezik, ezért a felfűtési idő gyakorlatilag elmarad, a forrás hamar bekövetkezik.
A legkényesebb ételek is könnyen elkészíthetők rajta: a beállított értékre történő felfűtés egyenletesen történik. A teljesítménye tehát pontosa n szabályozható. (a többi kerámialapon a beállított hőmérsékletet úgy éri el a készülék, hogy bizonyos időközönként a legmagasabb teljesítménnyel fűt, majd leáll. )
Az égési sérüléseket nagyobb biztonsággal lehet elkerülni: a főzőlap ugyanis a fűtési folyamat során nem melegszik fel, csupán az edény hője melegíti vissza. A felületi hőmérséklet 1 liter víz felorralása után is csak 110 °C lesz. Az edény eltávolítása után a kerámiafelület gyorsan lehűl. (kb. 10 perc alatt 65 °C-ra). A főzőlap csak akkor fűt, ha a felületén edény van.
Az indukciós főzőlapok gyermekes családok számára, ma a főzés legbiztonságosabb módját jelentik.
Az indukciós főzőlappal megfelelő vastagságú és anyagú edények használata esetén csökkenthetjük az energiafogyasztást, és ezzel együtt a költségeket is, mert: rövidebb a felfűtési idő és kisebb a hőveszteség.
Nem fűti a környez etet, az irányított hőképződésnek kö! szönhetően.
Az étel nem ég rá a felületre, mivel a főzőlap hőmérséklete alacsony marad. Könnyű tisztítani.
Főzéskor nyugodtan használhatunk a főzőzóna méreténél kisebb főzőedényt is: csak a lábos alja melegszik fel, körülötte hideg marad a kerámialap akkor is, ha nagyobb a főzőkör. Nem számít az edény aljának mérete.
Hátrányok
Az indukciós főzőlapok kb. 30 % - 50 %-kal többe kerülnek, mint az elektromos üvegkerámia főzőlapok.
A főzőlap működéséhez olyan edényekre van szükség, melyeknek az alja mágnesezhető. (Speciális nemesacél, vas, öntöttvas, zománc. ) Ha az edény alja túl vékony, a hő nem tud egyenletesen eloszlani.
Az indukciós főzőlapok csekély mértékben elektromágneses mezőt gerjesztenek.
Ritkán előfordulhat, hogy az indukciós főzőlapok feszültségcsökkenést okoznak, ami a lámpák fényének a villogásában nyilvánul meg.
Az in dukciós főzőlapok váltakozó mágneses mezője nagyon közelről befolyásolhatja a pacemaker (szívritmusszabályozó) működését.

Jelenlegi ára: 50 000 Ft
Az aukció vége: 2017-01-06 00:30 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése