2021. április 3., szombat

Maca por Targroch 250g - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

                              
Mi is az a maca?
A maca, másnéven perui ginzeng, egy keresztesvirágúak családjába tartozó növény. A nevét onnan kapta, hogy főleg Peruban terem, 4000 méter magasan, zord körülmények között.   (A „ ma” jelentése „ hegyen termesztett”, a „ ca” pedig az erősítő tápszer mivoltára utal. ) Számos színben létezik, a fehértől, a barna, a rózsaszín és a sárga különböző árnyalatain át, a feketéig.
Mivel a keresztesvirágúak családjába tartozik, így rokona a brokkolinak, karfiolnak és a káposztaféléknek. Évezredek óta alkalmazzák kulináris és
 gyógyászati célokra. Magas a C vitamin-, réz- és vastartalma.
A gyökere ehető, amit kiszárítanak, megőrölnek, így por, kapszula, valamint tabletta formában kapható és fogyasztható.
Érdekes, jellegzetes íze van, amit sokan kellemetlennek találnak, sokan pedig karamellás-diós, enyhén földes ízjegyeket vélnek felfedezni benne.
A maca gyökérrel kapcsolatos kutatások még gyerekcipőben járnak, de mindenképpen bíztatóak az eredmények.
Jótékony hatásai:
1. Afrodiziákum: növeli a libidót nők és férfiak esetében is
A szexuális vágy csökkenése komoly probléma a felnőttek körében. Számos kutatás bizonyítja, hogy a maca hatékony segítség lehet ennek javításában. Egy 2010-es randomizált kutatás szerint már 6 hét alatt elérhető vele ez a hatás. Ez úgy valósul meg, hogy közben nincs hatással a nemi hormonokra, tehát nem növeli sem a tesztoszteron-, sem az ösztrogénszintet.
2. Javíthatja a termékenységet férfiak esetében
A férfiak termékenysége szempontjából a spermák minősége, mennyisége és sebessége is döntő szempont. A maca bizonyítottan pozitív hatással van mindhárom tényezőre, ahogyan az erekciók gyakoriságára is.
3. Csökkentheti a menopauza tüneteit
Ez a pont egyértelműen csak nők esetében releváns, de számukra nagy segítség lehet a változókor idején. Abban a korban a test ösztrogéntermelése drasztikusan csökken, ami egy sor kellemetlen tünetet hozhat magával: hőhullámok, hüvelyszárazság, fáradékonyság, hangulatingadozás, alvásproblémák, ingerlékenység, stressz, hízás és még sorolhatnám. Ezeket enyhítheti a maca alkalmazása.
4. Javíthatja a közérzetet
A közérzet javítását a szorongás és a depresszió tüneteinek enyhítésén keresztül éri el. A maca gyökérben olyan flavonoidok találhatók, amik felelősek ezekért a pozitív, fiziológiai hatásokért. Ez is elsősorban változókorban lévő nők esetén bizonyított.
5. Javíthatja a sportteljesítményt és növelheti az energiát
A maca a testépítők és az atléták körében is népszerű, hiszen közvetve hozzájárulhat az izomtömeg növelésének hatékonyságához, növelheti az izomerőt, felturbózhatja az energiát és javíthatja a sportteljesítményt.
6. Javíthatja a kognitív képességeket és a memóriát
A maca hatással van az agyműködésre. Tradicionálisan is ezt a hatását használták ki anno Peruban a gyerekek iskolai teljesítményének javítására. Ebből a szempontból a fekete maca hatékonyabbnak bizonyul, mint a többi színű változata.
7. Javíthatja a csontsűrűséget
Minimálisan növelheti a csontsűrűséget (így csökkentheti a csontritkulás kialakulásának esélyét) már 4 hónap szedés után.


Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2021-04-03 18:31 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése