CMC ( Tylose por más néven ) 250 g-os gazdaságos kivitelben
A CMC a cukrászatban használatos adalékanyag.
Sűrítőanyag, csomósodásgátló hatása van.
A nátrium-karboxi-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett.
Tyolse por (CMC) felhasználásával készülő cukrászati anyagok receptjei:
Ételragasztó:
25 kávéskanál vízhez 1 kávéskanál Tylose port adunk apró részletekben, alaposan elkeverkük. E gy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben.
Mexikói Gumpaste (virágdíszekhez, figurákhoz):
500g porcukor
4 ek víz
1 ek glükóz szirup
1 kávéskanál Tylose por
Elkészítés:
Műanyag tálban a porcukor felébe belekeverjük a Tylose port.
A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a glükóz szirupot.
Hozzáöntjük a porcukorhoz. Kanállal keverjük, amíg tudjuk, ezután kézzel gyúrjuk.
Fokozatosan tesszük hozzá a többi porcukrot. Lehet, hogy nem fog kelleni mind. Annyit tegyünk, hogy rugalmas és formázható masszánk legyen. Nyújtani keménytőn kell.
Jelenlegi ára: 2 445 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése