2018. december 30., vasárnap

Trachycarpus fortunei - Kínai kenderpálma. Fagytűrő, télálló pálma a saját kertjében! 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Trachycarpus fortunei – Kínai kenderpálma. 5 db mag!
Ez a Közép-Kínából származó pálmafaj őshazájában 10-12 méter magasra nő meg. Legyezőszerű levelei elérhetik a 80-90 centiméteres átmérőt. Nevét a törzsét borító dúsan rostos, kenderszerű bevonatról kapta.
A Trachycarpus fortunei pálmafaj az egyik legjobb fagytűrő a pálmák között: akár -15 fokot is kibír. Már a 19. században megpróbálták az európai botanikus kertekben a szabadban nevelni. A Földközi-tenger partvidékén előszeretettel ültetik a kertekben, parkokban. Magyarországon is van belőle néhány szép példány, azonban csak az ország enyhébb telű, szélvédett területein érdemes megpróbálni a kiültetését, illetve mínusz 15 foknál alacsonyabb hőmérsékleten ajánlatos takarni a törzset, valamint a csúcsrügyet. Hidegebb telű helyeken dézsás növényként tartható.
Szereti az öntözést és a jó vízáteresztő, tápanyagdús talajt. Gyorsan növekvő, fényigényes növény.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!  


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-01-20 03:16 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése